Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

Νέα

22 Μαρτίου 2024

01 Μαρτίου 2024

EU Careers Student Ambassadors

 

29 Φεβρουαρίου 2024

19 Φεβρουαρίου 2024

16 Φεβρουαρίου 2024

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το  επαναληπτικό webinar με θέμα: «Αποφοίτηση από τη Φιλοσοφική Σχολή: εναλλακτικές εκπαιδευτικές / επαγγελματικές διαδρομές».

Το συγκεκριμένο webinar θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19.00-20.30.

 Το ενημερωτικό webinar απευθύνεται σε τελειόφοιτους και αποφοίτους προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής καθώς αναμένεται να συζητηθούν εναλλακτικά μονοπάτια σταδιοδρομίας που είναι δυνατό να ακολουθηθούν για το σχεδιασμό της περαιτέρω εκπαιδευτικής ή επαγγελματικής πορείας. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν εναλλακτικές επιλογές για τον περαιτέρω σχεδιασμό της πορείας τελειόφοιτων και αποφοίτων των τμημάτων: Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

9 Φεβρουαρίου 2024

1 Φεβρουαρίου 2024

22 Ιανουαρίου 2024

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το ενημερωτικό webinar με θέμα: «Αποφοίτηση από τη Φιλοσοφική Σχολή: εναλλακτικές εκπαιδευτικές / επαγγελματικές διαδρομές».

Το συγκεκριμένο webinar θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19.00-20.30.

 Το ενημερωτικό webinar απευθύνεται σε τελειόφοιτους και αποφοίτους προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής καθώς αναμένεται να συζητηθούν εναλλακτικά μονοπάτια σταδιοδρομίας που είναι δυνατό να ακολουθηθούν για το σχεδιασμό της περαιτέρω εκπαιδευτικής ή επαγγελματικής πορείας. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν εναλλακτικές επιλογές για τον περαιτέρω σχεδιασμό της πορείας τελειόφοιτων και αποφοίτων των τμημάτων: Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

18 Δεκεμβρίου 2023

14 Δεκεμβρίου 2023

Συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας – Χρήσιμες συμβουλές

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το Webinar: «Συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας – Χρήσιμες συμβουλές» κατά τη διάρκεια των ημερών καριέρας που θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00-20.30. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ. 

08 Δεκεμβρίου 2023

24 Νοεμβρίου 2023

14 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση 60 Ολιγόωρων Σεμιναρίων

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ένα κύκλο 60 ολιγόωρων ενημερωτικών σεμιναρίων από Δευτέρα 20/11/2023 έως και Πέμπτη 30/11/2023 με τις εξής θεματικές ενότητες:

1.      Δεξιότητες της Ηγεσίας

Εισηγητής: κύριος Μιχαλολιάκος Νικόλαος Ιδρυτής και διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας AQS (Δευτέρα 20/11/2023 ώρα 10.00-15.15 και Τετάρτη 29/11/2023 ώρα 10.00-15.15)

2.      Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού

Εισηγήτρια: κυρία Ελισάβετ Γεωργίου Ψυχολόγος σύμβουλος σε θέματα Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (Τρίτη 21/11/2023 ώρα 10.00-15.15 και Δευτέρα 27/11/2023 10.00-15.15)

3.      Διαχείριση Προβλημάτων στους Χώρους Εργασίας -Βασικό Management

Εισηγητής: κύριος Απόστολος Αξαρλής Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεως σε θέματα Management (Τρίτη 21/11/2023 ώρα 10.00-15.15 και Πέμπτη 23/11/2023 10.00-15.15)

4.      Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στο σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον

Εισηγητής: κύριος Δημήτριος Θανασάς Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, με Μ.Sc και Ph.D στη Τεχνητή Νοημοσύνη (Τετάρτη 22/11/2023 ώρα 10.00-15.15 και Παρασκευή 24/11/2023 ώρα 10.00-15.15)

5.      Οικονομικά για μη Οικονομικούς

Εισηγητής: κύριος Παύλος Ασπιώτης Οικονομολόγος Σύμβουλος Επιχειρήσεων (Τρίτη 28/11/2023 ώρα 10.00-15.15 και Πέμπτη 30/11/2023 10.00-15.15)

6.      Κρίσιμες Δεξιότητες για την Είσοδο στην Αγορά Εργασίας

Εισηγήτρια: κυρία Σοφία Παναγιωτίδου Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Τετάρτη 29/11/2023 ώρα 10.00-15.15 και Πέμπτη 30/11/2023 ώρα 10.00-15.15)

Σκοπός των συγκεκριμένων σεμιναρίων είναι η ενδυνάμωση και ενημέρωση σε θέματα διαχείρισης προβλημάτων στους εργασιακούς χώρους και Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού όπως η ανάπτυξη και η παρακίνησή του . Αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις Κρίσιμες Δεξιότητες στην Είσοδο της Αγοράς Εργασίας όπως διαχείριση χρόνου /άγχους των αγορών κλπ,  καθώς και η Ανάλυση Οικονομικών θεμάτων όπως οικονομικών εννοιών, πηγές χρηματοδότησης, ισολογισμών κ.ο.κ. Αναφορά θα γίνει και σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης με σκοπό την επιτάχυνση ολοκλήρωσης των καθηκόντων  που έχει ένας εργαζόμενος. 

16 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

 

To My Gap Feel & Fill Festival και φέτος κοντά σας!

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Mind your Edu!

 

Ξεκίνησες τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά; Είσαι μαθητής, σπουδαστής φοιτητής, γονιός ή εκπαιδευτικός;

Τότε το φεστιβάλ εκπαίδευσης «My Gap Feel & Fill» του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα είναι για σένα!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

 

Εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, ΔΙΕΚ και ΙIΕΚ, καθώς και εκπαιδευτικών οργανισμών θα βρίσκονται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 από τις 10:00 π.μ. έως τις 18:00 στο Πολεμικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2) στο κέντρο της Αθήνας για να ενημερώσουν το κοινό για τις νέες εκπαιδευτικές δράσεις, τα προγράμματα εκπαίδευσης και τα σύγχρονα εργαλεία εκμάθησης, διευκολύνοντας έτσι την επιλογή των σπουδών και τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Πρόκειται για φεστιβάλ τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, που τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με εκπαιδευτικές δράσεις που αφιερώνονται στον επαγγελματικό προσανατολισμό, την προσωπική ανάπτυξη και τη μάθηση. Οι επισκέπτες-μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θεματικές αναφορικά με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, για το περιεχόμενο των σχολών του μέλλοντος και τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία. Η συμμετοχή τους στις ομιλίες και στα εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού θα τους παράσχει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουν το τοπίο της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους αναζήτησης.

Οι φοιτητές/σπουδαστές θα γνωρίσουν τους σύγχρονους τρόπους διαμόρφωσης του βιογραφικού σημειώματος, τις νέες τεχνικές αναζήτησης εργασίας και, παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα εθελοντισμού και τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus.

Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς, σε ενηλίκους που επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά, φοιτητές και σπουδαστές, εκπαιδευτικούς λειτουργούς, συμβούλους και coaches, εκπαιδευτικούς και θεσμικούς φορείς, ιδρύματα, κολέγια και οργανισμούς, όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη βιωματική εκπαίδευση, και σε φορείς και οργανισμούς εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Παίδων Ρομποτικής και η Ομάδα Ρομποτικής του Προγράμματος Talos του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίες, μέσα από τα project και τη διάδρασή τους με το κοινό, θα «φωτίσουν» πολλά από τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το site https://www.mygap3f.gr/ για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://www.mygap3f.gr/the-education-festival-2023-episkepths-dhlwsh-symmetoxhs

H διοργάνωση του My Gap Feel & Fill Festival πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των εξής:

Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής, Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Χώρος φιλοξενίας: Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Food & Drink Partners: Fitness, L Artigiano, Pizzaioli, Artina, Rainbow Waters, EΨΑ

Gift Partners: Labora, About Career, Orientum, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, EMPLOY EDU

Χορηγός Επικοινωνίας : STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TV STAR.GR, EPIXEIRO.GR, THATSLIFE.GR, SCHOOLS.GR, ERGASIA-PAIDEIA.GR, ΕMPLOY.EDU.GR, GAMESPACE.GR, ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, SKYWALKER EDUCATION, STENT.NET.GR, STENTORAS.GR, CRISISSTAR.GR, SETTLE.GR

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

 

Ελισάβετ Καλαρούτη, Marketing, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6979 504843

13 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΚΠΑ ΣΤΟ ATHENS SCIENCE FESTIVAL 2023

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε μέρος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέσω του Athens Science Festival 2023 την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υπό την διοργάνωση του οργανισμού Scico/Science Communication του πολιτισμικού φορέα «Brithish Council” και του Δήμου Αθηναίων.

Η εν λόγω εκδήλωση απευθυνόταν σε νεαρούς ενήλικες προκειμένου να πλοηγηθούν στην αγορά εργασίας και να διατηρήσουν μία θέση σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Το Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ συμμετείχε σε ειδικό εργαστήριο (workshop) με τίτλο: «Ήπιες Δεξιότητες-Εκτόξευσε την Καριέρα σου», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Αριστείδη Λορέντζο – Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ.

Ειδικότερα, συζητήθηκε ο τρόπος που ορισμένες ήπιες δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, ο οραματισμός του μέλλοντος, ο προσανατολισμός προς την επίλυση μίας σύγκρουσης και η διαπραγμάτευση οδηγούν το άτομο στην προσαρμογή απέναντι στην ρευστότητα που επικρατεί στα σύγχρονα εργασιακά πλαίσια. Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά και στο ρόλο των ήπιων δεξιοτήτων ως εφόδια, τα οποία κατέχει το άτομο σε όλη την πορεία της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

 

Η Διοικητική Ομάδα του

 

Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

06 Οκτωβρίου 2023


ΔΩΡΕΑΝ Διαδικτυακό Σεμινάριο για την Απώλεια λόγω πένθους

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, ώρα: 18.00

Ποιες είναι οι μορφές απώλειας που βιώνουμε; Πώς ενημερώνουμε το παιδί για τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου; Πώς υποστηρίζουμε το παιδί στην αντιμετώπιση της απώλειας λόγω θανάτου;

Αυτά είναι ορισμένα συχνά ερωτήματα που θέτουν οι γονείς και αφορούν στο πώς τα παιδιά κατανοούν το θάνατο ανάλογα με την ηλικία τους, στις φυσιολογικές αντιδράσεις απέναντι στο θάνατο αλλά και στις συμπεριφορές που πρέπει να μας ανησυχήσουν.

Στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Απώλεια λόγω Θανάτου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00, θα μιλήσουμε αναλυτικά για τη διαφορά του πένθους και της κατάθλιψης, την έννοια του συλλογικού πένθους, την υποστήριξη του παιδιού αλλά και του εαυτού μας σε περίπτωση θανάτου.

Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

🔹Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ

 

 

 

Τρίτη 11-10 η Έναρξη του GreenTech Challenge 2023

Για 7η φορά διεξάγεται το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας    GreenTech Challenge, με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων στον τομέα του Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Το GreenTech Challenge καλεί φοιτητές, ερευνητές και startups να υποβάλλουν καινοτόμες λύσεις σε περιβαλλοντικές & ενεργειακές προκλήσεις και να διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού και συνεργασίες με τους GreenTech Partners για την περαιτέρω ανάπτυξη της λύσης τους, λαμβάνοντας πρόσβαση σε χρηματοδοτικά και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  (GreenTech Incubator).

Μετά από 6 επιτυχημένες διοργανώσεις, έχουν συμμετάσχει πάνω από 700 startups και καινοτόμες ομάδες, ενώ έχει αναπτυχθεί συνολικά ένα εθνικό οικοσύστημα από επιστήμονες, μέντορες, επιχειρηματίες και διαγωνιζόμενους που ξεπερνά τα 6000 μέλη συνολικά.

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την επιστημονική ευθύνη της Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομίας ΕΜΠ και διοργανώνεται από την Mantis Beyond Innovation, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες από την αγορά και βιομηχανία του περιβάλλοντος & ενέργειας, θέτοντας τις δικές τους προκλήσεις και αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και ομάδες για συνεργασία με σκοπό την επίλυση τους.

Εάν θέλεις να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου για την επίλυση σύγχρονων περιβαλλοντικών & ενεργειακών προβλημάτων σε μια από τις 9 θεματικές κατηγορίες του διαγωνισμού:

Περιβάλλον

Ενέργεια

Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά

Εργοστάσιο του Μέλλοντος

Ορυκτές Πρώτες Ύλες

Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις

Βιώσιμος Τουρισμός

Γαλάζια Ανάπτυξη

Διαχείριση Υδάτων

έλα να γνωρίσεις το GreenTech Challenge στην επίσημή τελετή έναρξης, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ, όπου:

Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και οι διαδικασίες του GreenTech Challenge 2023

Εκπρόσωποι του παραγωγικού ιστού στον τομέα του περιβάλλοντος & της ενέργειας θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν

 

Η επίσημη έναρξη, όπως και όλο το Πρόγραμμα, θα διεξαχθεί υβριδικά και μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ.

05 Οκτωβρίου 2023

Το Athens Science Festival 2023 Student Edition έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Τρίτη 10 Οκτωβρίου – Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και σε καλεί να «Διαμορφώσεις το μέλλον σου»!

Φοιτητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρωτοποριακά workshopsπου θα τους προσφέρουν όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για να διαπρέψουν επαγγελματικά στους τομείς STEM (Science | Technology | Engineering | Mathematics).

Θέλεις να φτιάξεις ένα LinkedIn προφίλ που ξεχωρίζει; Να δημιουργήσεις ένα ισχυρό personal brand; Να ενισχύσεις τα σημαντικότερα soft skills που θα εκτοξεύσουν την καριέρα σου; Στα STEM Career Sessions θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να οδηγηθείς στην επιτυχία! Στα Science Communication Workshops, θα ανακαλύψεις πώς μπορείς κι εσύ να μετατρέψεις την επιστήμη σου σε ιστορίες έμπνευσης!

Αυτά και άλλα πολλά σε περιμένουν στο Athens Science Festival – τη μεγαλύτερη γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας!

 

 

 

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς ανακοινώνει την έναρξη κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων για νέους
καθηγητές, έως 30 ετών, με σκοπό την εξειδίκευσή τους σε συγκεκριμένα διδακτικά αντικείμενα καθώς και την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω της παρακολούθησης υποδειγματικών μαθημάτων στα Φροντιστήρια του Ομίλου.

Στόχος της δράσης μας είναι να εκπαιδεύσουμε δωρεάν έως 1.150 νέους καθηγητές από όλη την Ελλάδα· νέους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στην Εκπαίδευση, αλλά στερούνται ευκαιριών απόκτησης εξειδίκευσης και εργασιακής εμπειρίας.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα ακολουθήσει γραπτή αξιολόγηση και συνέντευξη για τους συμμετέχοντες καθηγητές. Όλοι οι καθηγητές, που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και θα περάσουν επιτυχώς τη γραπτή δοκιμασία
και τη συνέντευξη, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα κατά προτεραιότητα να εργαστούν στα Φροντιστήρια του Ομίλου μας, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

– Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

– Η διάρκειά τους θα είναι από τις 30/10/2023 έως τις 29/3/2024.

– Τα σεμινάρια θα παρακολουθήσουν έως 300 Μαθηματικοί, έως 400 Φιλόλογοι, 100 Φυσικοί, 100 Χημικοί, 100 Καθηγητές Αγγλικής Γλώσσης, 50 Βιολόγοι, 50 Οικονομολόγοι και 50 Καθηγητές Πληροφορικής.

– Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος είναι να είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου της ανάλογης ειδικότητας ή επί πτυχίω φοιτητής που για την απόκτηση του πτυχίου του θα υπολείπονται έως 10 μαθήματα.
Αυτονόητο, όμως, θα είναι ότι για την πρόσληψή του στον Όμιλό μας απαιτείται το πτυχίο. Συνεπώς με τη φόρμα συμμετοχής, θα πρέπει να υποβάλλονται και τα ανάλογα δικαιολογητικά (πτυχίο ή βεβαίωση σπουδών).

– Προκειμένου κάποιος να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να είναι έως 30 ετών.

– Τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι: Νεοελληνική γλώσσα και Λογοτεχνία Γυμνασίου, Αρχαία Ελληνικά Γυμνασίου, Μαθηματικά Γυμνασίου, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Α΄ Λυκείου, Αρχαία Ελληνικά Α΄ Λυκείου, Άλγεβρα Α΄ Λυκείου, Γεωμετρία Α΄ Λυκείου, Φυσική Α΄ Λυκείου, Χημεία Α΄ Λυκείου, Αγγλικά (διδακτική της αγγλικής γλώσσης από την τάξη Senior A έως
την τάξη Β2), Βιολογία Γ΄ Λυκείου, Οικονομία Γ΄ Λυκείου και Πληροφορική Γ΄ Λυκείου.

– Δικαίωμα παρακολούθησης στο σεμινάριο Χημείας Α΄ Λυκείου έχουν και καθηγητές Φυσικής.

– Τα σεμινάρια θα διεξάγονται διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο μία απουσία καθ΄ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους και κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ανοιχτές τις κάμερές τους.

– Μετά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις και οι επιτυχόντες στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν υποδειγματικές διδασκαλίες στα φροντιστήριά μας.

– Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, θα πρέπει να στείλετε ένα video διάρκειας έως δύο λεπτών, στο οποίο θα απαντάτε στις ακόλουθες ερωτήσεις:
α) Γιατί ενδιαφέρεσαι να κάνεις καριέρα στην εκπαίδευση;

β) Ποια είναι τα κυριότερα εφόδια που χρειάζεται ένας καθηγητής για να πετύχει στο έργο
του;

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

 

Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προετοιμάσει νέα στελέχη εξαγωγών με πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες για το σύνολο της εξαγωγικής διαδικασίας μιας επιχείρησης, προσφέροντάς τους παράλληλα ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης. Η δράση περιλαμβάνει:

Την ανάπτυξη τεχνικών και ήπιων δεξιοτήτων, με ένα πρόγραμμα 112 διδακτικών ωρών, το οποίο συνδυάζει την πρακτική με τη θεωρητική κατάρτιση και σχεδιάστηκε, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του.

Συμβουλευτική & Mentoring.

Εκπόνηση ενός Export Strategy Plan για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, το οποίο θα αξιολογηθεί από στελέχη επιχειρήσεων.

Ευκαιρίες απασχόλησης διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών έναντι ανταγωνιστικού μισθού σε εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ, σε συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα  (παρακολούθηση άνω του 80% των διδακτικών ωρών κάθε θεματικής ενότητας και αξιολόγηση άνω του 50% στο Export Strategy Plan).

Ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών και τις υπηρεσίες  ExportReady ενισχύει έμπρακτα την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των επιχειρήσεών-μελών του.

Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ, μέγας χορηγός η MYTILINEOS – Energy & Metals χορηγοί η Coca-Cola 3E Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε., η DEMO ΑΒΕΕ και η ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ «Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου».

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε άτομα από όλη την Ελλάδα που έχουν μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία στον τομέα των εξαγωγών.

Απαιτούμενα προσόντα

Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης Οικονομικής, Νομικής ή Πολιτικής Επιστήμης (ενδεικτικά αναφέρονται Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων,  Marketing, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Νομική,  Πολιτικές Επιστήμες κ.α.)

Άριστη γνώση αγγλικών (επίπεδο Proficiency).

Πρόσθετα προσόντα

Πολύ καλή γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας

Διαδικασία Συμμετοχής

1.Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.  Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ έως και τις 18 Οκτωβρίου. Με την υποβολή της αίτησης συνυποβάλλονται ως επισυναπτόμενα αρχεία:

Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (στα αγγλικά),

Πιστοποιητικό Proficiency

Σύντομη επιστολή 300-500 λέξεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην πρωτοβουλία (Letter of Intent). Στην επιστολή, που θα πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα, θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία, καθώς και τα οφέλη που προσδοκούν ότι θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την υποβολή της αίτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Κυριάκο Φιλίνη, Senior Advisor, Τομέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ: 211 5006 184, kfilinis@sev.org.gr

2.Επιλογή συμμετεχόντων: Μετά από την αξιολόγηση των αιτήσεων, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις των υποψηφίων με στελέχη διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 18 με 27 Οκτωβρίου.

3.Κατάρτιση: Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου και ώρες 17:00-20:00 από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και με τη συμβολή της DK Consultants group. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 112 διδακτικών ωρών  σχεδιάστηκε κατόπιν έρευνας του ΣΕΒ και σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες (για το αναλυτικό πρόγραμμα κατάρτισης βλ. εδώ):

Ανάλυση Αγορών

International Risk Analysis

Ανάλυση Πελατών στις Ξένες Αγορές

Πλαίσιο Στρατηγικής Εξαγωγών

Ρυθμιστικό Πλαίσιο Εξαγωγών

Πλαίσιο Μεταφορών και Διανομής

Στρατηγική Πωλήσεων

Στρατηγική Marketing Εξαγωγών

Πλαίσιο Επικοινωνίας & Προώθησης Εξαγωγών

Διαπολιτισμική Επικοινωνία

Project Management

Αποτελεσματική συνεργασία ομάδων στον εργασιακό χώρο (team working)

Τεχνικές αποτελεσματικών παρουσιάσεων (presentation skills)

Κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων

Σύνταξη επαγγελματικών e-mails -Αποτελεσματική σύνταξη γραπτής επικοινωνίας email

Kατά τη διάρκεια της κατάρτισης, στελέχη επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα επιτυχημένων εξαγωγικών πρακτικών (case studies) για διαφορετικά προϊόντα και κλάδους της οικονομίας. Επίσης,  θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

4.Εκπόνηση ενός Export Strategy Plan για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, το οποίο θα αξιολογηθεί από στελέχη επιχειρήσεων.

5.Εργαστήρια συμβουλευτικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

6.Απασχόληση: Θα προσφερθούν ευκαιρίες απασχόλησης για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ σε συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα (παρακολούθηση άνω του 80% των διδακτικών ωρών κάθε θεματικής ενότητας του προγράμματος κατάρτισης και επίδοση άνω του 50% στο Export Strategy Plan).

 Πάροχοι Κατάρτισης

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση ιδρύθηκε το 1957. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές ίδρυμα που παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, εξεταστικές υπηρεσίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ένα ευρύ και αυξανόμενο κοινό.

Παρέχει προγράμματα κατάρτισης σε τομείς όπως η διοίκηση επιχειρήσεων, οι εξαγωγές, το ψηφιακό μάρκετινγκ, η τεχνολογία της πληροφορικής, το risk management κλπ.

Διεξάγει εξετάσεις γλωσσομάθειας για το University of Μichigan,  το University of Cambridge, το  Hellenic American University και το

Προσφέρει προγράμματα διά βίου μάθησης στις ξένες γλώσσες, την προσωπική ανάπτυξη και τις τέχνες.

Διοργανώνει συνέδρια και workshops για επίκαιρα κοινωνικά, οικονομικά, τεχνολογικά ζητήματα και προκλήσεις κλπ.

Παρουσιάζει ετήσιο πρόγραμμα εκθέσεων, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, προβολών ταινιών και διαλέξεων, οι οποίες είναι δωρεάν για το κοινό.

Αναπτύσσει και προσφέρει μαθησιακούς πόρους, όπως εκπαιδευτικά βιβλία και ψηφιακό διδακτικό υλικό.

Λειτουργεί ως κοινωνικά υπεύθυνος φορέας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, προσφέροντας, για παράδειγμα, δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης σε καθηγητές ξένων γλωσσών και δωρεάν εργαστήρια καλών τεχνών για τα παιδιά.

Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα  που αφορούν την ενίσχυση ικανοτήτων και δεξιοτήτων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ή εργαζομένων σε συγκεκριμένους κλάδους.

DK Consultants Group

H DK Consultants group ιδρύθηκε το 1999 ως εταιρεία συμβουλευτικής ανάπτυξης διεθνών αγορών. Μέσα από την πολυετή της δραστηριότητα έχει πλέον εδραιωθεί ως μια εκ των λίγων ελληνικών εταιρειών ανάλυσης και συμβουλευτικής διεθνών αγορών, με εξειδίκευση στην έρευνα, την ανάλυση και την στρατηγική αξιοποίηση δεδομένων. Διατηρεί γραφεία στην Αθήνα στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Λουξεμβούργο, και Σαγκάη. Έχει έως σήμερα στο ενεργητικό της συνεργασίες με εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με ευρύ φάσμα εμπορικής δραστηριότητας. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια επένδυσε τόσο στον τομέα της ΑΙ ανάλυσης big data δεδομένων όσο και στην ανάπτυξη εργαλείων μέτρησης εμπορικού ρίσκου.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες  χρησιμοποιήστε στον σύνδεσμο επικοινωνήστε με τον Κυριάκο Φιλίνη, Senior Advisor, Τομέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ: 211 5006 184, kfilinis@sev.org.gr

 

25 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: 

 Python & Machine Learning

Το πρόγραμμα διεξάγεται εξ αποστάσεως με συνολική διάρκεια 8 μηνών για την επικαιροποίηση σπουδών σε νέες τεχνολογίες (Python Programming, Data Processing, Machine Learning)·  είναι μοριοδοτούμενο από τον ΑΣΕΠ και απευθύνεται σε αποφοίτους Τμημάτων Μαθηματικών και άλλων Θετικών Επιστημών. Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά. 

Επιπλέον πληροφορίες :

 https://kedivim.uoc.gr/index.php/el/programmata/ola-ta-programmata/ana-thematiko-pedio/epistimes-mixanikoy-kai-texnologia/233-python-and-machine-learning

 email:       edit-kedivim@math.uoc.gr

 Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Κρήτης στον σύνδεσμο:

  https://kedivim.uoc.gr/index.php/el/aitisi/aitisi-symmetoxis-se-programma

 Επιστημονικός Υπεύθυνος  :

Δημήτριος Καλοψικάκης,  Ε.Δι.Π. στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Για να δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή PDF πατήστε εδώ.

20 Σεπτεμβρίου 2023

STEM Career Sessions: Πώς να «ξεκλειδώσετε» τις δυνατότητές σας

Είναι ευρέως γνωστό πως η επιτυχία σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο προϋποθέτει την καλλιέργεια δεξιοτήτων, που θα ξεχωρίσουν τον/την υποψήφιο/α στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, πώς επιτυγχάνεται η επαγγελματική διάκριση στον τομέα του STEM, σε μια εποχή υψηλού ανταγωνισμού και κυριαρχίας των ψηφιακών μέσων δικτύωσης; 

Το Athens Science Festival φέρνει τα STEM Career Sessions την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το απόγευμα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

19 Σεπτεμβρίου 2023

Προκήρυξη υποτροφιών 2023-2024 Ιδρύματος Γεωργίου και Ευτυχίας Εργαζάκη

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους συνδέσμους για τις απαιτούμενες πληροφορίες και έγγραφα με στόχο την υποβολή αίτησης:
 
 
 
 
 
 

12 Σεπτεμβρίου 2023

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να
παρακολουθήσετε το ενημερωτικό
webinar με θέμα: «Εξερευνώντας
τις μικροεκφράσεις  και τα
συναισθήματα  στην καλλιέργεια της
διαπραγμάτευσης».
Το συγκεκριμένο
webinar θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα
19.30-21.00.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της αναγνώρισης των συναισθημάτων μέσω των μικροεκφράσεων, οι οποίες υποστηρίζουν την ομαλή ανάπτυξη της επικοινωνίας στην  διαδικασίας  της διαπραγμάτευσης. Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης ακολουθεί τρία βήματα: την αντανάκλαση συναισθημάτων, την ανάπτυξη σχέσεων και την ανταλλαγή. Η αντανάκλαση συναισθημάτων αφορά την
αναγνώριση των συναισθημάτων και τον τρόπο που αυτά, φαίνεται, να επηρεάζουν τις σκέψεις και τις δράσεις μας. Η ανάπτυξη σχέσεων αφορά στην αλληλεπίδραση των ατόμων που βρίσκονται στο «χώρο» της διαπραγμάτευσης, ενώ, τέλος, η ανταλλαγή αφορά στο μοίρασμα συναισθημάτων, σκέψεων και στρατηγικών για να φτάσουμε σε μία
winwin κατάσταση.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιμόρφωσης της ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ για το διοικητικό προσωπικό των υπηρεσιών του Ιδρύματος σε θέματα διοίκησης και διασφάλισης ποιότητας

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι.  Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί, ξεκινά την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα επιμόρφωσης για το διοικητικό προσωπικό των υπηρεσιών του Ιδρύματος σε θέματα διοίκησης διασφάλισης ποιότητας. Η υλοποίηση του λόγω προγράμματος εντάσσεται στο πλαίσιο έργου με τίτλο:

 «Λειτουργία και Υποστήριξη της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ – Αναβάθμιση των Διαδικασιών Ποιότητας του ΕΚΠΑ – Υποστήριξη ΜΟ.ΔΙ.Π.», με ΚΕ: 17928 του Επιχειρησιακού

Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ αποτελεί μία ευκαιρία ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης για όλο το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας, διότι α) υλοποιείται αποκλειστικά με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και δεν απαιτεί δια ζώσης παρουσία, β) δεν έχει κανένα απολύτως κόστος για τους συμμετέχοντες συναδέλφους, γ) με την ολοκλήρωση του οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση επιμόρφωσης και συμπληρωματική έντυπο στο οποίο περιγράφονται ο σκοπός και οι θεματικές ενότητες του προγράμματος . Επιπροσθέτως σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το πλέον σημαντικό στοιχείο και κίνητρο συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων και απόκτησης γνώσεων που σχετίζονται με την εφαρμογή των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας στο Ίδρυμα μας. Συνακόλουθα θα βελτιωθεί και η ποιότητα συνεργασίας με την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας για την καλύτερη υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου και των απαιτήσεων των νέων Προτύπων Ποιότητας που έρχονται από την ΕΘΑΑΕ.Στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει δηλώσει ακόμα συμμετοχή και το επιθυμείτε, μπορείτε να το πράξετε, δηλώνοντας συμμετοχή εδώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Έξι (6) ώρες σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω Webex, η οποία θα «μοιραστεί» σε δύο συναντήσεις την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 (10:00 – 12:15) και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 (10:00 – 12:15)

 Είκοσι Τέσσερις (24) ασύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας e-class, την οποία θα έχετε πρόσβαση με το Ιδρυματικό σας λογαριασμό και email.  

Με την εγγραφή σας θα σας σταλεί άμεσα το link   για τις on-line συναντήσεις σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και τις επόμενες μέρες οι οδηγίες για τη σύνδεση με την πλατφόρμα e-class. Η ασύγχρονη εκπαίδευση αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη.Η επιμόρφωση υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων AQS, η οποία επιλέχθηκε ως ανάδοχος του έργου ύστερα από τη διενέργεια σχετικού ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Διοίκηση του Ιδρύματος και την Επιτροπή Διασφάλισης Ποιότητας της ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ για την υποστήριξη στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος και τα στελέχη του Κέντρου Λειτουργίας  δικτύου για την αμέριστη βοήθεια στα θέματα τεχνικής υποστήριξης.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

Προϊστάμενος Υπηρεσίας Διασφάλισης Ποιότητας ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ

Πρόσκληση στο δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Οριοθέτηση.

 

Τι είναι η οριοθέτηση; Γιατί είναι σημαντικό να ενισχύουμε τα όρια και να θέτουμε κανόνες στα παιδιά και στους εφήβους; Πώς θέτουμε όρια ανάλογα με την ηλικία τους (προσχολική, σχολική και εφηβική ηλικία);

Αυτά είναι ορισμένα συχνά ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με τους κατάλληλους ή μη τρόπους οριοθέτησης. Η οριοθέτηση αποτελεί μια πολύτιμη πρακτική που συμβάλλει στην ανάπτυξη υγιών και ευτυχισμένων παιδιών, καθώς δημιουργεί ένα σταθερό πλαίσιο ανάπτυξης και προάγει την αυτοπεποίθηση και την υπευθυνότητα των παιδιών.

Στο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Οριοθέτηση, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 27/09/2023 στις 18.00, θα μιλήσουμε αναλυτικά για την προσπάθεια των γονέων να θέσουν όρια και κανόνες για τη συμπεριφορά των παιδιών. Με τη βοήθεια ειδικών, θα απαντήσουμε σε όλες τις απορίες για τα μέτρα και πρακτικές που έχουν ως στόχο να παρέχουν δομή και ασφάλεια στη ζωή των παιδιών.

Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάνε εγγραφή.

και έλα να συμπληρώσουμε μαζί τα κενά Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά

ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

 

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ

28 Αυγούστου 2023

23 Αυγούστου 2023

Πώς παρουσιάζουμε την εκπαιδευτική και επαγγελματική μας πορεία μέσω ψηφιακού προσωπικού φακέλου (e-portfolio)
 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το ενημερωτικό webinar με θέμα: «Πώς παρουσιάζουμε την εκπαιδευτική και επαγγελματική μας πορεία μέσω ψηφιακού προσωπικού φακέλου (e-portfolio)».

Το συγκεκριμένο webinar θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00-20.30.

Ο σκοπός του ενημερωτικού webinar είναι η διερεύνηση του ψηφιακού προσωπικού φακέλου (eportfolio) που συμβάλλει στην ψηφιακή συγκέντρωση, οργάνωση και τεκμηρίωση προσωπικών,  εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιτευγμάτων. Στο συγκεκριμένο webinar αναμένεται να θίξουμε ζητήματα που αφορούν τη σημαντικότητα του eportfolio, δεξιότητες που μπορούμε να συμπεριλάβουμε σε αυτό καθώς και τρόπους ανάδειξής τους, ενώ, θα γίνει αναφορά και σε σχετικές πλατφόρμες. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

11 Ιουλίου 2023

Υποτροφίες DAAD 2024/25

Υποτροφίες για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από την Ελλάδα 2024/25.

Για μορφή PDF πατήστε εδώ.

Πληροφορίες παρέχει το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD στην Αθήνα.

www.daad.gr

(Τηλ. 2103608171, info.athen@daad.de)

 

4 Ιουλίου 2023

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΠΜΣ ΤΟΥ ΕΜΠ “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ”, ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Λόγω του συνεχιζόμενου ενδιαφέροντος για τη 2η Κατεύθυνση Σπουδών του ΔΠΜΣ του ΕΜΠ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με αντικείμενο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας έως και την Παρασκευή 14/07/2023.

H Πρόσκληση και όλα τα σχετικά έντυπα για τη συμπλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες του ΔΠΜΣ :

http://environ.survey.ntua.gr/  και http://mountains.ntua.gr/

Πληροφορίες : Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΕΜΠ (ΜΕΚΔΕ) στο Μέτσοβο, email : info@mountains.ntua.gr, τηλ. (+30) 2656029040, Γραφείο Στήριξης του Προγράμματος, email : envdev@mail.ntua.gr, τηλ. (+30) 2107722776, Α. Μπαλάσκας email : balaskas@metal.ntua.gr, Γραμματεία Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής EMΠ, τηλ. (+30) 2107722781 και στις ιστοσελίδες του προγράμματος.

 5th Family Business Conference series – Towards a sustainable future

Το 5th Family Business Conference series - Towards a sustainable future,θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 
την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:00-15:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel με χρυσούς χορηγούς
την ΕΥ Ελλάδος και την Alpha Bank. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ. Αν δεν έχετε εγγραφεί, μπορείτε να δηλώσετε την παρουσία σας στο συνέδριο χωρίς κόστος συμμετοχής εδώ. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου &
Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται στο «well-being» των ανθρώπων που απαρτίζουν και στελεχώνουν τις
οικογενειακές επιχειρήσεις καθώς και σε θέματα χρηματοδοτήσεων και τις επιταγές του ESG που απασχολούν τις
οικογενειακές επιχειρήσεις. Παράλληλα, μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους
και θα συζητήσουν για την συμβολή τους στην υγιή επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. Για περισσότερες
πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας:


Νικόλας Δερβενούλας email: dervenoulas@palladian.gr , τηλ. 210 339 2321

Γιώργος Οικονόμου email: oikonomou@palladian.gr , τηλ. 210 339 2321
============================================================
Copyright © 2023 PALLADIAN CONFERENCES, All rights reserved.

info@palladianconferences.gr

30 Ιουνίου 2023

Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δήλωση συμμετοχής: e.aaposto@eydap.gr

 

29 Ιουνίου 2023

ΔΥΠΑ:Aίτηση σε δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει και για τον μήνα Ιούλιο την υλοποίηση της καινοτόμου ψηφιακής υπηρεσίας για όλους τους πολίτες που αναζητούν εργασία, με τη διεξαγωγή δωρεάν διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη στις εξής θεματικές ενότητες:

● Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;

● Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη;

● Πώς να χρησιμοποιήσω τα μέσα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας;

● Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;

● Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να δηλώσουν   συμμετοχή  ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/workshops 

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Ιουλίου έχει ως εξής: 

Στο κάθε εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής.

Η πλατφόρμα θα παραμένει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.

Στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν στην αναζήτηση κατάλληλης θέσης εργασίας ή και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους μέσω ενός αποτελεσματικού βιογραφικού και της προετοιμασίας για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις.

Tax Summer School – EY Greece

 • Location
  Athens
 • Event Date
  July 11, 2023 10:00am - (GMT+02:00) Athens - July 20, 2023 1:00pm (GMT+02:00) Athens
 • Short Event Overview:

  Δήλωσε συμμετοχή στο 1ο Θερινό Σχολείο Φορολογίας της EY

  • Σε ποιους απευθύνεται

  Το 1ο Θερινό σχολείο Φορολογίας απευθύνεται σε εν ενεργεία φοιτητές (έτος εισαγωγής 2020-2023), που έχουν πάθος τους τομείς της Λογιστικής, της Φορολογίας και της Νομικής και θέλουν να δουν πως αυτοί εφαρμόζονται στον συμβουλευτικό χώρο.

 
 

Για να υποβάλλετε την αίτηση σας πατήστε εδώ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  31 Μαϊου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
              ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ                                                                                           ΑΙΤΗΣΗ
  23 Μαϊου 2023

Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» και η Σχολή
Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη SAP Hellas, συνδιοργανώνουν την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:


«Τεχνολογίες Αιχμής και Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας»


Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, με έμφαση στους φοιτητές, νέους επιστήμονες και ερευνητές:
για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις επιχειρηματικές προοπτικές που
παρουσιάζει ο τομέας των τεχνολογιών αιχμής,


τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες στελέχωσης της αγοράς στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής,


και τις δράσεις του Κέντρου Αρχιμήδης για την προώθηση της καινοτόμου και νεοφυούς επιχειρηματικότητας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δρακόπουλος (κεντρικό κτίριο ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30).

Για να πραγαμτοποιήσετε την εγγραφή σας και για περαιτέρω πληροφορίες πατήστε εδώ.

                                                                                    04 Μαϊου 2023

Καλημέρα σε όλους,

 Παρακάτω θα βρείτε τους συνδέσμους παρακολούθησης Youtube για τις Ημέρες Καριέρας

Πέμπτη 04 Μαϊου 2023 – Παρουσίαση Εταιρειών

Πέμπτη 04 Μαϊου 2023 – Workshops

Παρασκευή 05 Μαϊου 2023 – Παρουσίαση Εταιρειών

Σύνδεσμος: https://youtu.be/6rO5rJzKp0Q

                                                                                    26 Απριλιου 2023

Επιχειρηματικός καμβάς, εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας

Σας προσκαλούμε να
παρακολουθήσετε το
Workshop: «Επιχειρηματικός καμβάς, εργαλείο διαμόρφωσης της στρατηγικής ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας» κατά τη διάρκεια των ημερών καριέρας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04 Μαϊού 2023 στις 17:15 δια ζώσης
στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης και παράλληλη διαδικτυακή προβολή. Για να
πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, πατήστε
εδώ.

 

Τεχνικές Ενδυνάμωσης Δημιουργικής Σκέψης και Συνεργασίας

Σας προσκαλούμε να
παρακολουθήσετε το
Workshop: «Τεχνικές Ενδυνάμωσης Δημιουργικής Σκέψης και Συνεργασίας» κατά τη διάρκεια των ημερών
καριέρας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04 Μαϊού 2023 στις 17:15 δια ζώσης
στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης και παράλληλη διαδικτυακή προβολή. Για να
πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, πατήστε
εδώ.