Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Οι «Ημέρες Καριέρας» αποτελούν μια σημαντική ετήσια δράση του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ,  η οποία έχει ως στόχο  να φέρει σε επαφή επιχειρήσεις και οργανισμούς με φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος. Στις «Ημέρες Καριέρας» δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές και αποφοίτους να γνωρίσουν από κοντά τις επιχειρήσεις, στις οποίες επιθυμούν να εργαστούν, αλλά ταυτόχρονα να αποκτήσουν μία άμεση βιωματική εμπειρία μέσω της επαφής τους με τα στελέχη αυτών των επιχειρήσεων.

Η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεων θεωρούμε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να παράγει. ΣτιςΗμέρες Καριέρας γίνονται παρουσιάσεις ορισμένων εκ των σημαντικότερων  επιχειρηματικών ομίλων και εταιρειών, ενώ προωθούνται βιογραφικά σημειώματα από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και αποφοίτους στις εν λόγω επιχειρήσεις. Επιπροσθέτως, οργανώνονται συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες φοιτητές για ανοικτές θέσεις εργασίας, ευκαιρίες  απασχόλησης και πρακτικής άσκησης.

Σε ειδικά workshopsκαι ομιλίες  παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις  και εξελίξεις στο χώρο της Αγοράς Εργασίας και παρουσιάζονται με διαδραστικό τρόπο χρήσιμες και απαιτούμενες δεξιότητες που απαιτούνται για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία. Παράλληλα έρχονται σε άμεση επαφή στελέχη των εταιριών με φοιτητές και αποφοίτους που αναζητούν πληροφορίες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στις «Ημέρες Καριέρας» επιδιώκεται να δίνουν το παρόν  εκπρόσωποι  οικονομικών φορέων, επιμελητηρίων και κοινωνικών εταίρων (ΕΒΕΑ, ΓΣΕΕ,  ΣΕΒ, κ.α) όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας (Πρυτάνεις, μέλη ΔΕΠ, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων κλπ), ώστε να επέλθει σταδιακά μία ώσμωση ανάμεσα στις δύο συνεργαζόμενες πλευρές. Το υλικό που παράγεται και τα αποτελέσματα  της δράσης, παρουσίασης ομιλιών κ.α αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης, ώστε να είναι διαθέσιμο σε όλους και μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

 

Ημέρες Καριέρας 2024

Ημέρες Καριέρας 2023

Ημέρες Καριέρας 2022

Ημέρες Καριέρας 2021

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο