Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2024

Πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι «Ημέρες Καριέρας ΕΚΠΑ 2024»  από το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος

 

            Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
πραγματοποίησε το τριήμερο 19-20-21/2024 με απόλυτη επιτυχία και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την πολυεπίπεδη δράση «Ημέρας Καριέρας ΕΚΠΑ 2024».  Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν υβριδική μορφή, περιλαμβάνοντας τόσο διαδικτυακές δράσεις με την χρήση και αξιοποίηση
εξειδικευμένης πλατφόρμας όσο και δια ζώσης
workshops, τα οποία έλαβαν χώρα  στο Κεντρικό Κτήριο των Προπυλαίων του
Πανεπιστημίου μας .

Φοιτητές και απόφοιτοι του ΕΚΠΑ στο τριήμερο της εν λόγω δράσης, είχαν τη δυνατότητα  να
έρθουν  σε επαφή με 52 σημαντικές επιχειρήσεις και οργανισμούς
, να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης
και σταδιοδρομίας που προσφέρουν, και να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας μέσα από 563 περίπου  συνεντεύξεις που
έκλεισαν και πραγματοποίησαν σε αυτές.
Επιπροσθέτως, έλαβαν πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά μέσα από  τα δια
ζώσης
workshops που συμμετείχαν και αφορούσαν θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού, της επιχειρηματικότητας και τους
κινδύνους στο διαδίκτυο
.

Οι Ημέρες Καριέρας ΕΚΠΑ αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική δράση  και προάγουν την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ
ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεων – οργανισμών η οποία θεωρούμε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να παράγει. Όπως επισήμανε και η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Επιστημονική Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης κυρία Σοφία Παπαϊωάννου στον χαιρετισμό της «Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική δράση , η οποία αποτελεί θεσμό για το Ίδρυμά μας.
Ως Πρυτανική Αρχή καταβάλλαμε σημαντική προσπάθεια και έγιναν συντονισμένες ενέργειες για να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών του Γραφείου Διασύνδεσης παρά
το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πόροι από το ΕΣΠΑ ή από κάποιο άλλο χρηματοδοτικό
εργαλείο
»

Τις δύο πρώτες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι διαδικτυακές παρουσιάσεις των συμμετεχουσών εταιριών
στις οποίες δόθηκε έμφαση στο εργασιακό περιβάλλον και στις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι συνεντεύξεις φοιτητών και αποφοίτων για πρόσληψη σε προσφερόμενες από τις επιχειρήσεις θέσεις εργασίας. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν τα δια ζώσης
Workshops από την ομάδα συνεργατών του Γραφείου Διασύνδεσης με θέματα που
αφορούσαν τους σύγχρονους διαδικτυακούς κινδύνους και τις μεθόδους αντιμετώπισής τους, την σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος και την Συνοδευτική Επιστολή, χρήσιμα
tips για την Συνέντευξη Εργασίας και αναφορά στις Ήπιες Δεξιότητες καθώς επίσης και θέματα που άπτονταν στην Εξερεύνηση της Επιχειρηματικής Ικανότητας των συμμετεχόντων.

Στους κάτωθι υπερσυνδέσμους μπορείτε να έχετε πρόσβαση:

Σε Ενημερωτικό Φυλλάδιο όπου περιγράφεται συνοπτικά το προφίλ των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στις Ημέρες Καριέρας και μια συνοπτική περιγραφή των διαθέσιμων θέσεων εργασίας που προσφέρουν.

Επίσης είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση στο κανάλι του ΕΚΠΑ στο  Υοu Tube:

Οι παρουσιάσεις των Επιχειρήσεων (19-03-2024)

Οι παρουσιάσεις των δια ζώσης Workshops (19-03-2024)

Οι παρουσιάσεις των Επιχειρήσεων (20-03-2024)

Οι παρουσιάσεις των Επιχειρήσεων (21-03-2024)

Αν επιθυμείτε να σώσετε τις διαφάνειες των Workshop μπορείτε να το πραγματοποιήσετε με τους παρακάτω συνδέσμους:

Βιογραφικό Σημείωμα – Συνοδευτική Επιστολή Οι δύο βασικοί Σωματοφύλακες στη μάχη της Επαγγελματικής Αποκατάστασης

Soft skills: Πώς με βοηθάνε να προσαρμόζομαι σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Σύγχρονοι Διαδικτυακοί Κίνδυνοι.

Πώς ξεχωρίζω σε μία Συνέντευξη Εργασίας

 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΚΠΑ 2024

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμβάλλοντας  στην διευκόλυνση της πρόσβασης των φοιτητών/τριων και αποφοίτων όλων των Προγραμμάτων Σπουδών του Ιδρύματος στην αγορά εργασίας, αλλά και στην υποστήριξη της διαδικασίας μετάβασης τους από τις σπουδές στον επαγγελματικό στίβο, οργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις  «Ημέρες Καριέρας 2024» το τριήμερο 19 έως 21 Μαρτίου 2024.

 

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση  δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να γνωρίσουν επιχειρήσεις, στις οποίες θα επιθυμούσαν να εργαστούν, και να αποκτήσουν μία άμεση βιωματική εμπειρία, μέσω της επαφής τους με τα στελέχη αυτών των επιχειρήσεων και τις διαδικασίες πρόσληψης που απαιτούνται.

 

Η φετινή εκδήλωση θα έχει υβριδική μορφή περιλαμβάνοντας τόσο διαδικτυακές δράσεις με την χρήση και αξιοποίηση εξειδικευμένης πλατφόρμας όσο και δια ζώσης εκδηλώσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου μας (Πανεπιστημίου 30, Κτήριο Προπυλαίων, Αμφιθέατρο Αργυριάδη) .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΕΚΠΑ 2024

Οι συμμετέχοντες φοιτητές/τριες και απόφοιτοι μέσω των εκδηλώσεων και δράσεων των Ημερών Καριέρας θα έχουν την ευκαιρία να:

 • Έρθουν σε επαφή με σημαντικές επιχειρήσεις και οργανισμούς οι οποίες προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.
 • Αναβαθμίσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πρόσβαση και είσοδο στην αγορά εργασίας μέσω workshops (Για την εγγραφή σας στα Workshops πατήστε εδώ).
 • Επισκεφθούν διαδικτυακά τα ηλεκτρονικά περίπτερα των εταιρειών και να κλείσουν την συνέντευξη εργασίας που επιθυμούν..
 • Προωθήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην αντίστοιχη επιχείρηση ή οργανισμό που τους ενδιαφέρει και ταιριάζει με το προφίλ τους.
 • Δικτυωθούν με το Πανεπιστήμιο μας και τους αποφοίτους αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Για την εγγραφή σας στα Workshops πατήστε εδώ.

Για να παρακαλουθήσετε την παρουσίαση επιχειρήσεων 19 Μαρτίου 2024 πατήστε εδώ.

Για να παρακαλουθήσετε τα Workshops των Ημερών Καριέρας πατήστε εδώ.

Για να παρακαλουθήσετε την παρουσίαση επιχειρήσεων 20 Μαρτίου 2024 πατήστε εδώ.

Για να παρακαλουθήσετε την παρουσίαση επιχειρήσεων 21 Μαρτίου 2024 πατήστε εδώ.

 

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις «Ημέρες Καριέρας 2024» δηλώνοντας τη συμμετοχή σας και υποβάλλοντας αίτηση στον κάτωθι σύνδεσμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Eventora, που χρησιμοποιεί το Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ:

https://www.eventora.gr/uoa

Σημαντικές επισημάνσεις:

 • Το βιογραφικό σας σημείωμα θα είναι προσβάσιμο από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο θεσμό.
 • Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά διαδικτυακά σε χρόνο για τον οποίο έχετε δηλώσει τη διαθεσιμότητα σας και εντός του τριημέρου του Μαρτίου από 19 έως 21.
 • Οι επιχειρήσεις θα επιλέξουν τους υποψήφιους με τους οποίους θα προχωρήσουν σε συνέντευξη.
 • Υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τον κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των όρων χρήσης των βιογραφικών σημειωμάτων των ενδιαφερομένων για εύρεση εργασίας
 • Για θέματα και ερωτήσεις που αφορούν την εγγραφή σας στην πλατφόρμα της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το στέλεχος πληροφορικής του Γραφείου Διασύνδεσης, Κωνσταντίνο Αλβέρτο στην ηλεκτρονική διεύθυνση alvertosk@uoa.gr ή στο τηλέφωνο 210-3688152. Για θέματα που αφορούν το περιεχόμενο των δράσεων των Ημερών Καριέρας ΕΚΠΑ 2023 και για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, μπορείτε να επικοινωνείτε με το διοικητικό στελέχος του Γραφείου, Βικτώρια Κασβίκη, (τηλ. 2103688150) ή να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Διασύνδεσης career@uoa.gr
 • Το υλικό που θα παραχθεί και τα αποτελέσματα των δράσεων «Ημέρες Καριέρας ΕΚΠΑ 2024, (workshops), θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, https://career.uoa.gr/,ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους και μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
 • Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γραφείο Διασύνδεσης του, συμμετέχοντας ενεργά και συνεισφέροντας στην ανάπτυξη πολιτικών για την προσαρμογή στους  στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντας θα διακινήσει ηλεκτρονικά και χωρίς εκτύπωση σε χαρτί το μεγαλύτερο μέρος του προωθητικού υλικού των δράσεων «Ημέρες Καριέρας ΕΚΠΑ 2024.

 

Με εκτίμηση,

 

Καθηγήτρια Σοφία Παπαϊωάννου

Αντιπρύτανις Ακαδ. Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας

Επιστημονική Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

Skip to content