Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

Συμμετοχή του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ σε δράση επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, το Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως από το  Συμβούλιο Στήριξης του Προτύπου Λυκείου στην δράση Επαγγελματικού Προσανατολισμού των μαθητών της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά  η οποία οργανώθηκε από το Συμβούλιο με την υποστήριξη και τη Συνεργασία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Η Ιωνίδειος Σχολή  ιδρύθηκε στα 1847 και είναι ένα από το πλέον ιστορικά Πρότυπα Δημόσια Σχολεία της χώρας μας, με μεγάλη εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά.

Στη συνάντηση με τους μαθητές παρουσιάστηκαν οι Παιδαγωγικές Σπουδές και οι Σπουδές στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Την παρουσίαση των εν λόγω αντικειμένων ανέλαβαν στελέχη και συνεργάτες του Γραφείου Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Άρης Λορέντζος, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και η κυρία Βικτώρια Κασβίκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, παρουσίασαν το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών του παιδαγωγικού τομέα (Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Καθηγητές Ειδικής Αγωγής), αλλά και των Ελληνικών και Ξενόγλωσσων Φιλολογιών, τις επαγγελματικές προοπτικές και του εναλλακτικούς δρόμους απασχόλησης  των εν λόγω αντικειμένων  για όσους τα επιλέξουν.

Ο κύριος Λορέντζος στην παρουσίαση του  ανέλυσε τις γενικότερες δεξιότητες που θα πρέπει να έχει ο σύγχρονος εκπαιδευτικός πέραν της άριστης γνώσης του αντικειμένου του, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων την Ενσυναίσθηση, την προαγωγή της Συνεργασίας ανάμεσα στους Μαθητές, την Προσιτότητα και τη Συνεργατικότητα με τους Γονείς και την Ομαδική Συνεργασία με τους Συναδέλφους. Στη συνέχεια ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές με τους ομιλητές να απαντούν  σε ερωτήσεις των μαθητών και να παρέχουν διευκρινήσεις σχετικά προγράμματα σπουδών.. Την ευθύνη της οργάνωσης της παρουσίασης από την πλευρά του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, είχε ο απόφοιτος της Ιωνιδείου και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Στήριξης, Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης,, Προϊστάμενος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΚΠΑ.

Ο Διευθυντής του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Σωτήρης Ματακιάς και το εκπαιδευτικό προσωπικό της εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Γραφείο Διασύνδεσης του για την συνεργασία και τη συμμετοχή στη δράση και εξέφρασε την επιθυμία για ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο